Mirjam Slokker

Coaching en blogs

Over mij

Ik ben Mirjam Slokker. De eerste pakweg 30 jaar van mijn leven heb ik, zoals de meesten, mijn eigen kruiwagen volgeladen. Met verantwoordelijkheden, een carrière, persoonlijke ontplooiing en ideeën over hoe mijn leven eruit zou moeten zien.

De afgelopen 10 jaar is er bij mij bewustzijn ontstaan over de mate waarin ik zelf aan het roer sta. Ik maakte de switch van leven voor de (veronderstelde) verwachtingen van anderen naar leven vanuit mijn eigen kompas. Geen makkelijke weg. Gaan staan voor jezelf is kwetsbaar. Er dienen zich blokkades aan die je niet voor niets uit de weg ging. Soms weet je het gewoon even niet. Voor mij is het een weg van kleine, bevrijdende stappen. Wat ik heb geleerd is dat het belangrijkste is om te blijven lopen. De kruiwagen in beweging te houden en eruit te gooien wat je niet meer nodig hebt. Dan komt de richting vanzelf.

Mijn eigen reis levert me zoveel op dat ik een grote drive voel om mijn ervaringen in te zetten om anderen te helpen. Dat doe ik door te coachen en te bloggen. Coachees typeren mij als onbevangen, iemand die snel doorheeft waar het om gaat, wijs en out of the box.

Over persoonlijk leiderschap leerde ik bij People Unlimited, Gooiconsult en verschillende coaches in mijn eigen netwerk, onder wie Bas van Straaten, Katja Vermeulen en Toña Wong Chung van Healing Space, die mij de kracht van Reiki liet zien en me inspireerde me te laten opleiden tot Reiki Master. Het vak coaching leerde ik van Dolly Heuveling van Beek, via De nieuwe Coachopleiding. Zie Linked-in voor mijn volledige profiel.